Kroymans Jaguar
 

DAIMLER DOUBLE SIX

De Serie I Jaguar werd in 1968 geïntroduceerd waarbij XJ stond voor ‘Experimental Jaguar’. De auto werd geleverd met twee zescilinder motoren en een twaalfcilinder motor. Vanaf 1979 introduceerde Jaguar de derde serie van de XJ. De daklijn werd herontworpen door Pininfarina en ook de achterlichten, bumpers en wielen werden gewijzigd. Er waren drie motoren voorhanden: een 3,4 liter- en 4,2 liter-zes-in-lijn (nu met elektrisch injectiesysteem) en de 5,3 liter-V12. Op basis van deze Jaguar Series III werd de Daimler Double Six gebaseerd. De typenaam van de auto verklapt de motor waarover de Daimler beschikt: een 5,3 liter-V12 motor.

Wanneer de Jaguar XJ niet bijzonder of luxe genoeg was, hadden potentiële kopers nog één mogelijkheid: Daimler.

De Daimler is gebaseerd op de XJ maar heeft een aantal details waardoor de auto nóg luxer is. Hierbij kan worden gedacht aan leer, notenhout, Daimler-badges en -logo’s, geribbelde grill en kofferbak-lining, aangepaste deurvloerstijlen en extra chromen strips en randen. Daarnaast beschikt de Daimler over ABS. Dit was niet aanwezig op de Jaguar Series III.

Deze klassieker bij Kroymans 

Dit exemplaar is origineel Nederlands en is in volledig originele staat. De auto is destijds nieuw geleverd aan de familie Brenninkmeijer, waarna de auto twintig jaar geleden bij Kroymans is verkocht aan de tweede en laatste eigenaar. De auto is uitgevoerd in British Racing Green en heeft een zwart lederen interieur. De notenhout inleg in het in topstaat verkerende interieur maakt deze Daimler nog chiquer dan hij standaard al is. De auto is voorzien van een elektrisch schuifdak waarmee deze gentlemen’s car in de zomer een nog groter genot is. De motor van de Double Six loopt zeer soepel en de automaat werkt feilloos. Rijden in deze Daimler toont een lach op het gezicht van zowel de berijder als de passagier of persoon op straat. De Daimler straalt luxe, klasse en chique uit met zijn sierlijke carrosserie.

"The Daimler Double Six. A most uncommon motor car."

 

Maak een afspraak om deze klassieker te bewonderen