Kroymans Jaguar
 

JAGUAR XJ 4.2 SERIES II

In 1968 introduceerde Jaguar de Jaguar XJ en noemde het "The Finest Jaguar". De naam XJ is afgeleid van de volledige naam van de auto: Experimental Jaguar. Voor de XJ gebruikte Jaguar de achterwielophanging van de E-TYPE, wat resulteerde in zeer weinig trillingen en comfortabele rijeigenschappen.

 

 De XJ werd geleverd als XJ6 met een 2,8-liter of 4,2-liter zescilindermotor en als de XJ12 met een 5,3-liter V12-motor. Dit specifieke exemplaar is uitgerust met de 4,2-liter zescilindermotor die is aangesloten op een handgeschakelde 4-versnellingsbak met een overdrive.

Deze klassieker bij Kroymans 

In 1973 werd de auto nieuw geleverd aan de eerste eigenaar door de Jaguar-dealer in Nice, Frankrijk. De auto werd gekocht door de rijke Bego-familie, die hun vakantiehuis in Frankrijk had. De heer Bego bestelde zijn Jaguar in de huidige kleur "Lavender Blue" met een donkerblauwe lederen bekleding en inlegwerk in notenhout. De auto kan worden herkend als een auto die voor Frankrijk is geproduceerd vanwege de gele koplampen.

Na 35 jaar eigendom heeft de Bego-familie de auto in 2008 verkocht aan twee Franse heren die de auto zowel zichtbaar als technisch hebben gerestaureerd.

In 2014 is de auto verkocht aan zijn laatste eigenaar met een kilometerstand van 94.000 KM. Sinds het moment van aankoop heeft de auto bijna € 10.000,00 aan optimalisaties ontvangen om zijn huidige onberispelijke staat te bereiken. De motor loopt extreem soepel, de versnellingsbak werkt precies zoals het hoort en de carrosserie verkeert in een prachtige staat. Vooral de handgeschakelde versnellingsbak met zijn overdrive-functie zorgt ervoor dat de auto soepel en snel rijdt. De auto heeft nog nooit strooizout gezien dat de perfecte staat van het onderstel verklaart.

Deze Jaguar wordt geleverd met het officiële Jaguar Heritage-certificaat dat op 19 september 2014 werd uitgegeven. Vanwege zijn levendige kleur en comfortabele karakter is deze echte Britse herenauto de perfecte auto voor een trip in de zomer!

 

Maak een afspraak om deze klassieker te bewonderen