Kroymans Jaguar
 

JAGUAR XJ-S SERIE I

 Na het succes van de legendarische Jaguar E-type hadden de ingenieurs bij Jaguar de bijna onmógelijke taak om dit model te vervangen. In 1975 introduceerde Jaguar de XJ-S. Het model werd gebouwd vanaf 1975 en werd door de Jaguar XK8 vervangen in 1996. Gedurende deze productieperiode is de XJ-S verschenen als Serie I, Serie II en Serie III. 

 

 

De XJ-S had een betere aerodynamica dan de E-TYPE: een CW van 0,39 versus 0,455. De goede wegligging op hoge snelheden werd door de ‘flying butresses’ bevorderd. Deze waren een overblijfsel van het aanvankelijke ontwerp met middenmotor. 

De nieuwe XJ-S Serie I verscheen in 1981 met Jaguars nieuwe High-Efficiency engine (HE). De auto haalde een topsnelheid van 250 km/u en was daarmee de snelste automaat ter wereld. 

 

Deze klassieker bij Kroymans 

Deze Jaguar XJ-S werd nieuw geleverd door Automobielbedrijf F.J. Kroymans B.V. in 1983. Het betreft de Serie II waarbij destijds de Serie I door de eerste eigenaar werd ingeruild op dit exemplaar. De eerste eigenaar bestelde de Jaguar in de huidige kleur ‘Sebring Red’ met een zwart lederen interieur. De auto is kort van eigenaar verwisseld, om uiteindelijk weer terug te keren bij de eerste eigenaar. Van deze laatste en tevens eerste eigenaar van deze XJ-S hebben wij bij Kroymans de auto ingeruild. Niet alleen het aantal eigenaren van deze Jaguar is zeer bijzonder, maar ook de complete historie van de auto is bij ons bekend. De auto is compleet met alle toebehoren zoals manuals, technisch handboek, originele sleutels, originele prijslijst uit 1983 en aankoopfactuur. Zelfs de originele sleutelhangers van beide sleutels zijn bij de Jaguar bewaard en nu nog aanwezig!

10 september 1975 werd daadwerkelijk een zwarte dag voor Modena, Stuttgart en Turijn. 

De XJ-S Groeide uit tot het icoon dat dit model tot op de dag van vandaag is...

 

Maak een afspraak om deze klassieker te bewonderen