Kroymans Jaguar
 

JAGUAR XJ 4.2 SERIE III

De Serie I XJ Jaguar werd in 1968 geïntroduceerd waarbij XJ stond voor ‘Experimental Jaguar’. De auto werd geleverd met twee zescilinder motoren en een twaalfcilinder motor. Vanaf 1979 introduceerde Jaguar de derde serie van de XJ. De daklijn werd herontworpen door Piniinfarina en ook de achterlichten, bumpers en wielen werden gewijzigd. Er waren drie motoren voorhanden: een 3,4 liter-, een 4,2 liter-zes-in-lijn (nu met elektronisch injectiesysteem) en de 5,3-literV12. 

 

Deze Series III was slechts een tussenstop in afwachting van de nieuwe generatie (codenaam CJ40). Toch liet die langer dan verwacht op zich wachten. British Leyland, en Jaguar Cars, zaten in financiële problemen en de Series III bleef nog jarenlang in productie. De laatste Series III XJ6 werd ub 1987 gebouwd en de laatste Series III XJ12 in 1992.

Deze klassieker bij Kroymans 

Deze Jaguar XJ Series III is uitgevoerd in Dark Blue met een Magnolia lederen interieur. De auto is roestvrij en heeft onlangs een reparatie ondergaan aan de bediening van de automatische transmissie. De auto rijdt zeer soepel, de motor loopt zoals van de XJ mag worden verwacht en de automaat schakelt perfect. Dit exemplaar beschikt over een metalen schuifdak en zelfs cruise control is aanwezig op deze XJ!  

Maak een afspraak om deze klassieker te bewonderen