Kroymans Jaguar
 

DE KLASSIEKERS BIJ KROYMANS

Bij Kroymans hebben wij een aantal prachtige Jaguar klassiekers in de showroom staan. Achter elke klassieker schuilt een benoemenswaardig verhaal. Lees meer over onze klassiekers én de achterliggende verhalen op deze pagina.

 

Wilt u deze klassiekers liever in het echt bewonderen? Kom dan gerust langs in onze showroom!

Locatie & openingstijden Kroymans

JAGUAR XJ-S SERIE I

 

Na het succes van de legendarische Jaguar E-type hadden de ingenieurs bij Jaguar de bijna onmógelijke taak om dit model te vervangen. In 1975 introduceerde Jaguar de XJ-S. Het model werd gebouwd vanaf 1975 en werd door de Jaguar XK8 vervangen in 1996. Gedurende deze productieperiode is de XJ-S verschenen als Serie I, Serie II en Serie III. 

 

Lees het verhaal achter deze prachtige rode klassieker

Daimler Double Six

De Daimler is gebaseerd op de XJ maar heeft een aantal details waardoor de auto nóg luxer is. Hierbij kan worden gedacht aan leer, notenhout, Daimler-badges en -logo’s, geribbelde grill en kofferbak-lining, aangepaste deurvloerstijlen en extra chromen strips en randen. Daarnaast beschikt de Daimler over ABS. Dit was niet aanwezig op de Jaguar Series III. Deze klassieker is origineel Nederlands en is in volledig originele staat

Klik hier om meer te lezen over deze klassieker

JAGUAR XJ 4.2 SERIES II

In 1968 introduceerde Jaguar de Jaguar XJ en noemde het "The Finest Jaguar". De naam XJ is afgeleid van de volledige naam van de auto: Experimental Jaguar. Voor de XJ gebruikte Jaguar de achterwielophanging van de E-TYPE, wat resulteerde in zeer weinig trillingen en comfortabele rijeigenschappen. Deze klassieke Jaguar wordt geleverd met het officiële Jaguar Heritage-certificaat dat op 19 september 2014 werd uitgegeven. Vanwege zijn levendige kleur en comfortabele karakter is deze echte Britse herenauto de perfecte auto voor een trip in de zomer!

Kom meer te weten over deze prachtige klassieker

JAGUAR XJ 4.2 SERIE III

De Serie I XJ Jaguar werd in 1968 geïntroduceerd waarbij XJ stond voor ‘Experimental Jaguar’. De auto werd geleverd met twee zescilinder motoren en een twaalfcilinder motor. Vanaf 1979 introduceerde Jaguar de derde serie van de XJ. De daklijn werd herontworpen door Piniinfarina en ook de achterlichten, bumpers en wielen werden gewijzigd. Deze Jaguar XJ Series III is uitgevoerd in Dark Blue met een Magnolia lederen interieur. 

Klik hier voor het verhaal dat schuil gaat achter deze klassieker