Kroymans Jaguar
 

Hoe de omgang met de elektrische Jaguar I-PACE nog makkelijker kan

Rijden met en opladen van de volledig elektrische Jaguar I-PACE is gemakkelijker dan ooit dankzij drie nieuwe features: een online calculator voor de actieradius, een vast tarief voor gebruik van openbare laadvoorzieningen en de Go I-PACE app.

De nieuwe online actieradiuscalculator geeft de berijder van de Jaguar I-PACE meer inzicht in welke mate bepaalde factoren effect hebben op de actieradius, zoals de wielmaat, de temperatuur en bepaalde voorzieningen in de auto. Jaguars nieuwe public charging app  geldt voor meer dan 110.000 openbare laadpunten in heel Europa. De I-PACE-rijder kan kiezen voor een maandelijkse nota van de laadkosten door gebruik van een Pay As You Go-constructie (PAYG) of voor een vast abonnementstarief.

De Go I-PACE app voor iPhone en Android monitort het gebruik van de huidige auto van de potentiële I-PACE-berijder en laat hem begrijpen hoe de Jaguar I-PACE ook in zijn leven zou passen. De Go I-PACE app calculeert (mogelijke) kostenbesparingen door per trip te meten hoeveel energie uit de batterij zou zijn verbruikt en het aantal keren dat opladen nodig is voor het afleggen van de totale afstand. Dat monitoren en berekenen gebeurt op basis van de locatievoorzieningenfunctie op een smartphone. De app is natuurlijk ook door bestaande I-PACE-berijders te gebruiken.

Rob McKay, Head of e-Mobility bij Jaguar Land Rover: “By using these digital tools, existing and potential customers are able to see with great accuracy how an I-PACE could fit into life and gain a real insight into how the range of the vehicle is affected by different features. Add to this the simple-tariff charge across Europe, and it has never been simpler to own and run the Jaguar I-PACE.”

Op basis van de data die nu al door Jaguars Go I-PACE app zijn verzameld over geheel Europa blijkt dat 85 % van de I-PACE-rijders kan volstaan met maximaal twee keer volledig opladen per week en voor 54 % is zelfs eens in de zeven dagen laden voldoende.

Meer dan 35.000 ritten zijn inmiddels vastgelegd met deze smartphone app en daaruit blijkt dat een gemiddelde I-PACE-berijder per week maximaal 348 kilometer aflegt, met een gemiddelde ritlengte van zo’n 13,5 kilometer. Met de Alfen AC Wallbox (7 kW) is de batterij thuis in 10 uur tijd naar 80 % op te laden; met het Ecotap DC15 DC-laadpunt – tegen meerprijs – met een laadvermogen van maximaal 15 kW daalt de laadtijd naar 6 uur. Eigenaren van een I-PACE kunnen bovendien de starttijd voor het laden thuis instellen om voordeel te hebben van het lagere elektriciteitstarief in daluren.

Joanna Hewitt, Digital Innovations, Jaguar Land Rover: “The Go I-PACE app was designed to demonstrate how EV ownership can benefit drivers, particularly in understanding journey impact on range and how often they would need to plug in. Looking at the data we have had so far it is clear to see that not only is I-PACE ownership cost-effective, it is extremely convenient too.”

De Jaguar I-PACE is verder voorzien van een serie intelligente systemen die bijdragen aan het optimaliseren van de actieradius met een volle batterij. Zoals het zogenoemde pre-conditioning system dat automatisch de temperatuur van de batterij verhoogt of verlaagt als de laadkabel is ingeplugd. Daardoor is de range voor vertrek maximaal.

De Jaguar I-PACE is leverbaar vanaf € 81.900,-; de I-PACE Business Edition voor zakelijk rijders is er voor € 73.900,-. Financial Lease vanaf € 599,- per maand, bijtelling vanaf € 299,- per maand.

[1] Beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Luxemburg, Italië, Spanje, Kroatië, Denemarken, Finland, IJsland, Letland, Polen, Portugal, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Slovenië, Macedonië en Albanië

[2] De Go I-PACE app is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Nederland, Zweden en Noorwegen.